Hidroizolatie lavabila Aquamaster 10 kg  de la Litokol referinta AQM0010
  • Hidroizolatie lavabila Aquamaster 10 kg  de la Litokol referinta AQM0010

Hidroizolatie lavabila Aquamaster 10 kg

AQM0010
INDISPONIBIL
Cere informatii 0726 229 186

Membrană lichidă gata de utilizat într-o dispersie apoasă, elastică până la -5°C, rezistentă la clor, pentru impermeabilizarea mediilor umede la interior și în exterior din clasa DM 01P conform standardului EN 14891. Produs cu emisii foarte reduse de compuși organici volatili.

Aquamaster este o membrană lichidă gata de utilizat, pe bază de răşini sintetice în dispersie apoasă, fără solvenți, care este utilizată pentru impermeabilizarea mediilor umede interne și externe. Se diferențiază de alte membrane impermeabilizante deoarece nu are nevoie de reţea sau ţesatură de consolidare și de benzi de etanșare pentru protecția colțurilor și muchiilor.

AVANTAJE
• Produs cu emisii foarte reduse de compuși organici volatili (COV) în funcție de clasă, clasa A + (Regulament francez).
• Produs monocomponent gata de utilizat, care nu necesită nici o pregătire.
• Spre deosebire de alte membrane impermeabilizante, nu are nevoie de reţea sau ţesatură de consolidare și de benzi de etanșare pentru protecția colțurilor, montajul fiind mai ieftin și mai rapid.
• Se aplică cu ajutorul unei mistrii netede din oțel, rolă sau pensulă.
• Produs reutilizabil. În cazul în care a rămas material neutilizat, dacă acesta este închis în ambalajul original și păstrat la temperaturi cuprinse între +5°C și +35°C poate fi reutilizat chiar și după câteva luni, evitându-se astfel risipa inutilă.
• Datorită uscării rapide permite aplicarea mai multor straturi la distanță de câteva ore unul față de celălalt, impermeabilizarea finalizându-se într-o singură zi de lucru. Pozarea stratului de plăci este posibilă deja după 24 de ore de la ultima aplicare cu adezivi pe bază de ciment din clasa C2 sau reactivi din clasa R2 conform standardului EN 12004.

CLASIFICARE CONFORM STANDARDULUI EN 14891
Aquamaster este un produs conform clasei DM 01P “produs impermeabil la apă, aplicat lichid în dispersie, cu capacitate îmbunătățită de acoperire a fisurilor la temperaturi scăzute (-5°C) și rezistent la contactul cu apa clorurată“, conform standardul european EN 14891 privind produsele impermeabilizante aplicate lichide, care se utilizează sub placările cu plăci ceramice lipite cu adezivi. Conformitatea produsului la standardul armonizat EN 14891 se regăsește în Declarația de Performanță CPR-IT608 conform Regulamentului European pentru produsele de construcții (CPR - Produse de construcții Regulament nr.: 305/2011 / UE) și este testat de către un organism notificat european conform sistemului 3 de certificare cu privire la impermeabilitatea la apă.

DESTINAȚIE DE UTILIZARE
Membrana Aquamaster poate fi utilizată pentru impermeabilizarea mediilor umede la interior și în exterior, cum ar fi de exemplu toaletele din zona rezidențială, publică/comercială și industrială, cabinele de duș, centrele spa și căzile cu hidromasaj, balcoanele, terasele și piscinele, atunci când este prevăzută pozarea ulterioară a plăcilor ceramice, mozaicurilor sau pietrelor naturale. Produsul poate fi aplicat pe următoarele suporturi: beton, tencuieli și șape din ciment și pe bază de Litocem sau Litocem Pronto, mortare din ciment sau pe bază de Litoplan Smart, Litoplan Rapid, șape autonivelante din ciment ca Litoliv S40 ECO, Litoliv Express, Litoliv Extra 15, panouri de rigips, panouri din lemn, panouri ușoare cu mortare din ciment, panouri din fibrociment.

FOCALIZARE PISCINE
Aquamaster este soluția tehnică propusă de Litokol S.p.A. pentru impermeabilizarea piscinelor constând din structuri din beton armat, înainte de pozarea materialului ceramic sau mozaicurilor din sticlă sau ceramice. Produsul poate fi aplicat direct pe suportul din beton, sau, în caz de nivelare a suprafețelor, pe mortare adecvate din ciment de tip Litoplan Smart (pereți) și șape din ciment și pe bază de Litocem Pronto (pardoseli). În continuare sunt enumerate câteva avertizări care trebuie respectate, aferente montării stratului de plăci.
• Respectați durata de maturare a betonului (minimum 6 luni).
• În cazul bazinelor îngropate, adoptați măsuri prealabile în scopul de a evita eventuale creșteri ale umidității capilare, care ar putea provoca desprinderea stratului de impermeabilizare aplicat în interiorul bazinului cum ar fi canalele de scurgere de-a lungul marginilor șanțurilor sau impermeabilizările formate din mortare osmotice de tip Osmogrout .
• Odată terminată impermeabilizarea, așteptați cel puțin două zile să se întărească, înainte de a efectua testul de etanșare.
• În bazine și piscine unde prezența apei este constantă, sunt întotdeauna necesare trei straturi de produs (primul diluat cu 10% apă).

VERIFICAREA SUPORTURILOR
Suporturile trebuie să fie absorbante, netede, curate, uscate, fără praf, părți desprinse, suficient de întărite și cu rezistențe mecanice superficiale corespunzătoare. Reziduurile de ciment, ipsos sau adezivi vechi trebuie îndepărtate mecanic prin sablare, abraziune sau alte tehnici adecvate. Dacă există denivelări sau imperfecțiuni ale suprafețelor, acestea pot fi nivelate și netezite cu șape atutonivelante sau nivelante adecvate din ciment, de tip Litoliv Extra 15, Litoliv S40 ECO, Litoliv Express, Litoplan Rapid și Litoplan Smart. Dacă există fisuri (care nu sunt supuse mișcării), acestea pot fi umplute și remediate cu mortar epoxidic cu două componente Decor Primer Fondo, împăștiind suprafața cu nisip uscat, pe produsul încă proaspăt. Consultați fișele tehnice aferente pentru aplicarea corectă. Nu este permisă aplicarea produsului pe ziduri sau pardoseli neprelucrate, care nu sunt nivelate sau pe suporturi supuse unei umidități crescute. Aveți mare grijă la finisarea colțurilor dintre pereți și dintre pardoseală și pereții mediului. În tabelul de mai jos sunt indicate valorile umidității maxime adrmise și durata de maturare a suporturilor principale.

APLICARE
Amestecați ușor produsul cu o mistrie în scopul de a omogeniza emulsia superficială. Se aplică produsul direct pe suport cu ajutorul unei mistrii netede din oțel, rolă sau pensulă, în două/trei straturi ulterioare, realizându-se o grosime finală de material uscat de minimum 0,8-1 mm. Numai în cazul suporturilor care nu sunt perfect netede cum ar fi șapele și mortarele din ciment sau pe bază de Litoplan Smart sau Litoplan Rapid și panourile ușoare acoperite superficial cu mortare din ciment ranforsat, aplicați cu pensula primul strat diluat cu 10% apă, făcându-l să pătrundă bine în suport. În acest mod se închid porozitățile superficiale ale suporturlui evitându-se apariția bulelor de aer pe straturile ulterioare. Consumurile variază de la 0,7 kg/m2 pentru șape și 0,35 kg/m2 pentru mortarele din ciment. După uscare (aproximativ 30 de minute la temperatura de +23°C) aplicați straturile ulterioare de produs nediluat. Timpul de așteptare între al doilea și eventual al treilea strat este de aproximativ 4 ore la temperatura de +23°C. Consumul pentru fiecare strat este de aproximativ 1 kg/m2. Vă recomandăm să aveți mare grijă în timpul aplicării produsului la margini și în colțuri, evitând să lăsați cantități excesive de material care, în faza de uscare, ar putea provoca formarea de crăpături și fisuri. Acolo unde există treceri de conducte, canale de evacuare, spoturi luminoase etc. poziționați piesele speciale de etanșare Litoband SK Pipes Collar (guler conducte) și Litoband SK Self-Adhesive Drains Collar (guler scurgeri) (consultați desenele pentru poziționarea corectă). Pozarea stratului de plăci ceramice poate fi executată după ce au trecut 24 de ore de la aplicarea ultimului strat. Pentru alegerea corectă a adezivului de utilizat, consultați fișele tehnice ale produselor. În general, pentru aplicări în piscine sau medii umede, adezivul Litoplus K55 (adeziv de ciment îmbunătățit super-alb din clasa C2TE, conform standardului EN 12004) este adecvat pentru pozarea oricărui tip de plăci ceramice (cu excepția dalelor subțiri cu țesătură de ranforsare pe spate) și mozaicuri din sticlă sau ceramică. O altă soluție, în special în cazul mozaicurilor din sticlă, este reprezentată de mortarul epoxidic Starlike®, care poate fi utilizat atât ca adeziv cât și ca material de etanșare pentru rosturi. În cazul în care materialul este diferit, consultați Biroul de asistență tehnică a Litokol S.p.A. Pentru alegerea corectă a produsului.

AVERTIZĂRI
• Nu adăugați var, ciment sau alte materiale străine în produs.
• Aplicați produsul la temperaturi cuprinse între +5°C și +35°C.
• Nu aplicați produsul pe materiale plastice sau metal.
• Nu aplicați produsul pe suporturi prelucrate care nu sunt absorbante, cum ar placările vechi cu plăci ceramice, gresie sau piatră naturală.
• Nu aplicați produsul pe suporturi supuse umidității crescute.
• Nu aplicați produsul în cazul formării condensului pe suprafețe.
• În cazul suporturilor care nu sunt perfect netede cum ar fi șapele și tencuielile din ciment, mortarele din ciment pe bază de Litoplan Smart sau Litoplan Rapid, aplicați primul strat diluat cu 10% apă, făcându-l să pătrundă bine în suport.
• Produsul nu trebuie lăsat expus. Asigurați întotdeauna un strat din plăci ceramice, mozaic sau pietre naturale.
• Nu utilizați produsul pentru aplicări care nu sunt indicate în această fișă tehnică.
• În caz de dubii, consultați Biroul de Asistență Tehnică LITOKOL S.p.A.

DATE DE IDENTIFICARE
Aspect: Pastă tixotropică
Culoare: De culoare gri
Conținut solid: 73-76%
Densitate: 1,6 ± 0,1
Vâscozitate Brookfield (sp 6 – 20 rpm): 30.000-45.000 mPas
pH: 8-9
Clasificare conform standardului EN 14891: DMO1P - produs impermeabil la apă, aplicat lichid în dispersie, cu capacitate îmbunătățită de acoperire a fisurilor la temperaturi scăzute (-5°C) și rezistent la contactul cu apa clorurată.

DATE DE APLICARE
Aplicare: Rolă, pensulă sau mistrie netedă din oțel
Temperaturi de aplicare permise: Între +5°C și +35°C
Grosime totală de aplicat în două/trei straturi ulterioare: 0,8 - 1 mm
Durata de uscare la t = +23°C: stratul 1 (diluat cu 10% apă): 30 minute - stratul 2: 4 ore
Durata de așteptare pentru pozarea stratului de plăci ceramice: Minimum 24 ore de la întinderea ultimului strat.
Curățare: Curățarea echipamentului de reziduurile de produs trebuie să fie efectuată cu apă, înainte de întărirea produsului. După uscare, se efectuează numai mecanic.

    Livrare gratuita* pentru comenzi cu valori mai mari de 500 RON (*in limita a 30kg)
    Retur produse in 14 zile
    Consultanta gratuita