Alegerea și montarea unei căzi de jacuzzi pentru hidromasaj, acasă: De ce trebuie să ții cont?

Dacă te bucuri de o casă mare sau de o curte încăpătoare și ți-ai dori să ai parte de mai multe momente de relaxare indiferent de anotimp, atunci cu siguranță ai luat în calcul instalarea unei căzi de hidromasaj. 

Sunt multe aspecte de care trebuie să ții cont, de la locul în care vrei să instalezi noul jacuzzi, la tipul, dimensiunile și chiar costurile acestuia. 

De aceea, cu ajutorul specialiștilor HydroSpa, îți vom răspunde la toate întrebările de mai sus, pentru ca tu și cei dragi să vă bucurați împreună de o experiență relaxantă și perfectă, chiar la tine acasă!

Tipurile de jacuzzi și căzi de hidromasaj

Prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui atunci când vine vorba de alegerea unui jacuzzi este dacă îți dorești ca acesta să fie amplasat la interior sau la exterior. Cele mai multe modele de căzi cu hidromasaj disponibile pe piață pot fi montate atât afară, cât și înăuntru. 

Alegerea locului potrivit este un aspect foarte important de care trebuie să ții cont, deoarece va influența durabilitatea, dar și experiența pe care o vei avea la noul tău spa, și chiar și estetica curții sau a interiorului casei tale. 

Ambele modele de jacuzzi îți vor oferi o experiență de spa inedită, și vor veni la pachet cu propriile lor beneficii și provocări.

1. Jacuzzi interior

Cu o cadă de hidromasaj amplasată în interiorul locuinței te vei bucura de mai multă intimitate, dar și de acces mai ușor la aceasta. Nu va trebui să îți faci griji cu privire la vreme, zilele mohorâte și ploioase nu vor mai fi un impediment și nu va mai trebui să înfrunți zăpada în mijlocul iernii ca să ajungi la jacuzzi-ul din curte. 

Jacuzzi interior îngropat

Din punct de vedere al designului, un jacuzzi îngropat se va potrivi mult mai bine în orice curte sau locuință, integrându-se mai ușor în peisaj. 

Dacă jacuzzi-ul este îngropat cu ajutorul unui deck înălțat, nu uita să lași o trapă sau ușiță de acces la zona de echipamente, pentru verificarea sau servisarea acestora.  

Ține cont de măsurile de protecție pentru copii sau animale de companie, pentru a evita accidentările. Atunci când jacuzzi-ul nu este folosit, asigură-te că îl acoperi cu o prelată rezistentă care poate susține greutatea unui copil sau încuie încăperea respectivă. 

jacuzzi interior ingropat

Jacuzzi interior suprateran

Un jacuzzi interior suprateran se instalează mult mai ușor decât unul îngropat, nemaifiind nevoie să îți faci griji cu privire la procesul de excavare. Cu toate acestea, dacă jacuzzi-ul interior nu este instalat corect și nu dispune de dotările necesare, vei avea mari bătăi de cap cu umiditatea, apa vărsată pe dinafară sau chiar cu vaporii de apă sau substanțe chimice cu care este tratată apa și care îți pot afecta lemnăria și pereții camerei. 

2. Jacuzzi exterior

Cu un jacuzzi amplasat în curte te vei bucura de o serie de priveliști magnifice, indiferent de anotimp, mai ales dacă vorbim de curtea unei case de vacanță de la munte. 

E adevărat, nu vei avea parte de prea multă intimitate, însă cu siguranță vei găzdui cele mai tari petreceri în grădină pentru prieteni și familie. Cu toate acestea, nu amplasa jacuzzi-ul nici prea departe de casă. În zilele friguroase de iarnă, nu este plăcut să străbați o distanță prea mare până la jacuzzi și înapoi.   

Jacuzzi exterior îngropat

La fel ca în cazul unei piscine îngropate, va trebui să iei în calcul procesul de excavare și costurile aferente, uneori fiind necesare chiar și autorizații de la autoritățile locale. 

Acestea pornesc de la aproximativ 150-200 lei pe oră, la care se adaugă costul de aproximativ 250  lei/m3  de debarasare a pământului. Acest cost mai este influențat de factori precum locul în care cada de hidromasaj urmează să fie amplasată. 

Nu uita că indiferent dacă jacuzzi-ul îngropat se află la exterior sau la interior, trebuie să lași o ușă sau trapă de acces la zona în care se află echipamentele acestuia pentru eventualele verificări sau reparații. De asemenea, pentru siguranța copiilor sau a animalelor de companie, acoperă cada de hidromasaj cu o prelată rezistentă atunci când aceasta nu e folosită. 

Jacuzzi exterior suprateran

Cu un jacuzzi exterior suprateran, nu va mai trebui să îți faci griji cu privire la umiditate excesivă și nici la apa vărsată pe afară. Acesta este și foarte ușor de instalat deoarece nu necesită un proces laborios de excavări care implică și multe costuri suplimentare.  

jacuzzi interior

11 sfaturi pentru montarea jacuzzi-ului

Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont dacă îți dorești o cadă de hidromasaj instalată corect:

1. Instalează jacuzzi-ul la parter

Din cauza greutății foarte mari de apă pe care podeaua va trebui să o susțină (unele jacuzzi-uri au chiar și 3 tone), cel mai sigur este să îți instalezi noua cadă de hidromasaj la parterul casei, mai ales dacă ai ales una mare, de mai mult de două persoane.

2. Alege podele rezistente la apă

Atât în cazul piscinelor interioare, cât și a căzilor cu hidromasaj, este foarte important ca în zona în care acestea sunt instalate podeaua să fie rezistentă la apă și să existe în apropiere o scurgere corect amplasată. 

3. Alege gresie, mozaic sau lemn antiderapant

Este inevitabil ca în cazul piscinelor sau a jacuzzi-urilor, fie ele interioare sau exterioare, să nu se formeze bălți fie de la stropi sau de utilizatorii care ies din jacuzzi. Acestea pot fi un adevărat pericol de accidentare, așa că este foarte important să alegi ca plaja jacuzzi-ului să fie finisată cu materiale antiderapante. 

Cumpără dalele Morbihan din categoria Dale și pavaje.

4. Asigură-te că ventilația este corespunzătoare

Umiditatea crescută poate fi nocivă atât pentru suprafețele din încăperea în care este amplasat jacuzzi-ul, cât și pentru sănătatea utilizatorilor. Dacă încăperea este închisă și nu are uși sau ferestre mari către exterior, consultă atunci un specialist care îți poate recomanda cel mai bun sistem de ventilație și dezumidificare pentru spațiul respectiv.

5. Evită zonele în care acesta va fi foarte expus la apă

Nu amplasa jacuzzi-ul exterior sub streașină (mai ales în zonele foarte ploioase) sau în apropierea stropitorilor de grădină. 

6. Evită zonele în care acesta va fi expus pentru mult timp la soare

Expunerea prelungită la radiațiile solare (chiar și la cele reflectate din uși de sticlă sau geamuri) poate fi dăunătoare suprafețelor exterioare ale jacuzzi-ului. Analizează cu atenție zona în care îți dorești să îl amplasezi și instalează dacă este nevoie un umbrar sau o copertină, care îl va feri și de mizerie. 

7. Ține cont de amplasarea circuitelor electrice

Atunci când alegi zona de amplasare a jacuzzi-ului, nu uita să iei în calcul aspectele logistice care țin de circuitele electrice necesare. De obicei, cu cât electricianul va fi nevoit să ducă circuitele mai departe, cu atât procesul va fi mai costisitor și mai laborios. 

8. Vei avea nevoie de o fundație de beton de aproximativ 10 centimetri

Odată ce ai stabilit dimensiunile și tipul de jacuzzi preferat, indiferent dacă este la interior sau la exterior, vei avea nevoie de o fundație structurală aproape perfect dreaptă, de preferat din beton, cu o grosime de aproximativ 10 centimetri. 

Consultă un specialist cu privire la locul în care îți dorești să instalezi cada de hidromasaj, pentru a te asigura că sunt bifate toate măsurile de siguranță cu privire la instalarea acestuia, mai ales dacă îți dorești să montezi jacuzzi-ul pe un deck suspendat sau la un etaj superior al locuinței. 

9. Nu uita de utilitățile necesare 

Pentru jacuzzi-urile exterioare vei avea nevoie de un circuit electric separat, precum și de un sifon de scurgere pentru apa din acesta. Asigură-te că ai acces la toate aceste utilități înainte de instalarea căzii și consultă un electrician pentru a te asigura că nu supraîncarci instalația electrică a locuinței. 

10. Pregătește terenul pentru echipa de livrare

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să elimini toate obstacolele din calea livratorilor până la locul în care cada cu hidromasaj urmează să fie instalată. Verifică dacă această livrare implică și o macara (există și situații mai rare în care poate fi necesar acest lucru) și asigură-te că are o cale de acces.

În cazul în care jacuzzi-ul urmează să fie montat în interior, măsoară dacă acesta va încăpea pe uși sau pe culoare cu colțuri de 90 de grade.  

Pentru a evita surprizele neplăcute, ia în calcul faptul că procesul de instalare poate afecta pentru scurt timp designul curții (calitatea gazonului și alte aspecte) și pregătește-te și pentru aceste detalii. 

11. Apelează la o echipă specializată pentru instalare

Odată ce ai bifat toate aspectele logistice și te-ai hotărât asupra unui model, nu mai rămâne decât să apelezi la o echipă specializată pentru instalarea jacuzzi-ului. Din cauza procedurilor tehnice care implică și circuite electrice, echipa HydroSpa îți recomandă să apelezi la ajutorul unui specialist pentru a evita riscul de accidentări neplăcute și deteriorarea echipamentelor. 

Care sunt costurile unui jacuzzi?

Căzile de hidromasaj sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni, de la jacuzzi-uri rotunde la cele trapezoidale sau dreptunghiulare, putând acomoda de la două la chiar șapte sau opt persoane. 

Prețul unei căzi de hidromasaj variază în funcție de mărimea acesteia și de dotările incluse. 

În cazul jacuzzi-urilor exterioare îngropate, se adaugă și costurile de excavare. Acestea pornesc de la aproximativ 150-200 lei pe oră, la care se adaugă costul de aproximativ 250  lei/m3  de debarasare a pământului. Acest cost mai este influențat de factori precum locul în care cada de hidromasaj urmează să fie amplasată. 

Prețul unui jacuzzi variază și în funcție de dotările suplimentare alese. Unele căzi de hidromasaj din oferta HydroSpa includ iluminare LED, sisteme audio, sisteme de încălzire, de dezinfectare a apei și chiar și prelate. Pentru toate jacuzzi-urile beneficiezi de transport gratuit până la locație.  

Cumpără cada de hidromasaj Spa Sapphire OKA 3, model dreptunghi de 5 locuri care include sistem de ozon, iluminare cu LED color, duze cu iluminare LED, tetiere anatomice, duze AIR X, cascada, sistem de control, sistem de încălzire electric din titan, termocupla, kit starter pentru substanțe întreținere, panouri laterale durabile și sistem audio cu subwoofer.

Pentru a te hotărî mai ușor cu privire la dimensiunile căzii de hidromasaj, trebuie să ai în vedere scopul principal pentru care aceasta va fi folosită: îți dorești să o folosești mai mult pentru momentele de relaxare împreună cu prietenii sau îți place să ai mai multă intimitate? 

Dacă vrei să organizezi des petreceri în grădină sau excursii la ski la casa de vacanță de la munte, atunci cel mai bine ar fi să te orientezi pentru un jacuzzi mai încăpător, de patru sau mai multe locuri. 

Tratarea apei din jacuzzi

La fel ca în cazul apei din piscină, apa din jacuzzi trebuie filtrată și tratată corespunzător. 

Din cauza temperaturilor ridicate ale apei (într-un jacuzzi apa are între 32 și 40 de grade Celsius), mai ales în cazul jacuzzi-urilor interioare, nu se recomandă tratarea apei cu clor. La temperaturi ridicate clorul se evaporă mai repede, iar vaporii inhalați pot avea un efect toxic pentru utilizatori. 

De aceea, specialiștii HydroSpa recomandă tratarea apei cu brom. Bromul nu este atât de influențat de pH precum clorul, având eficacitate dovedită chiar și la valori de pH mai mari și o rezistență mai bună în apă caldă, motiv pentru care este recomandat în tratarea apei din SPA-uri, în căzile cu hidromasaj sau în jacuzzi-uri, mai ales pentru cele interioare. Bromul nu are un stabilizant precum acidul cianuric, motiv pentru care se va evapora foarte repede dacă este expus la soare. 

Cumpără cada de hidromasaj Spa HC Design 8, model rotund, de 6 locuri din categoria Căzi hidromasaj.

Pentru utilizatorii privați, căzile cu hidromasaj din oferta HydroSpa vin deja echipate cu un sistem de dezinfectare eco-friendly cu UV și Ozon, care realizează tratarea apei local, fiind necesar adaosul unor cantități foarte mici de clor. 

În ceea ce privește filtrarea apei, pentru jacuzzi-urile publice cu mulți utilizatori, specialiștii HydroSpa recomandă folosirea unui sistem de filtrare avansat, cu filtru de nisip cu un pat filtrant mare. Pentru căzile cu hidromasaj private cu un flux mic de utilizatori, filtrarea apei se poate realiza cu un filtru cu cartuș. 

Te putem ajuta să ai o nouă zonă de relaxare acasă, cu ajutorul unui nou jacuzzi!

Hidromasajul are foarte multe beneficii pentru sănătate, printre acestea numărându-se îmbunătățirea circulației sângelui, relaxarea mușchilor, ajutându-te la procesul de recuperare după un efort fizic intens sau după o accidentare și nu în ultimul rând, te ajută să scapi de stres!

Sperăm că acest ghid ți-a fost util și că ți-am răspuns la toate întrebările. Dacă mai ai întrebări, ne poți contacta la 0726 229 186 sau pe adresa sales@hydrospa.ro pentru orice detalii care țin de achiziționare și instalarea unei căzi de hidromasaj la tine în casă sau în curte. 

Poți cumpăra produsele menționate în acest ghid din categoriile căzi de hidromsaj, tratarea apei și filtre piscină

Te așteptăm cu sfaturi și recomandări cu privire la ce ți se potrivește mai bine!

Add a Comment