Cât costă să îți construiești o piscină: Etape, costuri de construcție, materiale și echipamente de care să ții cont în plan

Dacă te bucuri de spațiu la interior sau în curte și ai în plan construcția unei piscine de care să te bucuri împreună cu prietenii și familia, cu siguranță ai ajuns la capitolul COSTURI

Despre asta vom discuta în acest ghid HydroSpa. Cu ce prețuri te vei întâlni în piață pentru construcția propriu-zisă a piscinei, cât costă un kit de piscină deja prefabricat, și ce prețuri au materialele și echipamentele care îți asigură o piscină funcțională și modernă?

Indiferent de cât plănuiești să investești, există mai multe tipuri de piscine potrivite pentru orice buget, cât și materiale și echipamente pentru toate buzunarele, iar în continuare vrem să îți explicăm ce opțiuni ai la fiecare pas din construcția unei piscine. 

Atât dimensiunile piscinei, cât și echipamentele, materialele de finisaj alese, și celelalte accesorii pentru care optezi (jocuri de apă, scări, cascade, prelate de acoperire) vor influența costul total al proiectului.

Vei afla pentru ce plătești în fiecare etapă a unei construcții de piscine, care sunt factorii care influențează costurile amenajării acesteia, cât și care sunt echipamentele necesare pentru ca o piscină să funcționeze perfect:

SFAT: În ceea ce privește construcția propriu-zisă, specialiștii HydroSpa recomandă să apelezi la o firmă de construcții specializată în piscine vs a construi în regim propriu. Odată ce ai ales o firmă de construcții specializată, HydroSpa îți poate pune la dispoziție toate echipamentele necesare, de la finisaje la piese pentru sistemul de filtrare și pentru circuitul hidraulic, acestea fiind indispensabile procesului de construcție al oricărei piscine.  

Pasul 1: Alege tipul de piscină potrivit pentru tine

Piscinele îngropate reprezintă cel mai popular tip de piscină, fiind o construcție versatilă datorită varietății de forme disponibile și a diverselor dimensiuni. Odată ce te-ai decis că vrei să îți construiești o piscină, trebuie să te hotărăști care este tipul de piscină care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. 

Piscinele îngropate care vin în kituri prefabricate sunt mai accesibile decât cele din beton, care fac parte din categoria de piscine cu preț ridicat. Kiturile prefabricate se instalează rapid, iar cele din structură de polistiren pot fi chiar încadrate în categoria piscinelor ieftine.

Vei avea de ales între piscine îngropate cu structură metalică, cu structură de polistiren sau din beton. Iata care sunt preturile acestor tipuri de piscine:

Preturi piscine exterioare îngropate cu structură metalică (kit prefabricat)

Pentru a răspunde cât mai pe scurt întrebării „Cât costă o piscină?”, Hydrospa a creat un produs care să răspundă exact acestei întrebări. Kiturile de piscine cu structură metalică de la HydroSpa conțin toate echipamentele de care ai nevoie și sunt gata pentru a fi montate.  

Prețul pentru cel mai popular model de piscină, cel de 8×4 metri și o adâncime de 1,4 metri este de 57.073 de lei, la care nu mai trebuie să adaugi decât costurile de excavare și instalare, care depind în funcție de compania aleasă.  

constructii piscine

Alege piscinele cu structură metalică de la HydroSpa.

Piscinele cu structură metalică au o durată de viață extinsă, iar la alegerea acestui model de piscină vei beneficia de o garanție a rezistenței de 25 de ani, panourile fiind confecționate din oțel galvanizat SteelPrime de 2 milimetri grosime. 

cat costa constructia unei piscine

Setul include, pe lângă structura de oțel și învelișul interior al piscinei ce constă în liner PVC 75/100 cu mai multe culori la alegere, un sistem de filtrare format din filtru cu nisip și vană multiport superioară Hayward, pompă recirculare cu prefiltru Hayward, panou electric cu protecție diferențială și ceas programator, scară de inox cu trei trepte, țevi și fitinguri PVC în limita a 5 metri și bordură perimetrală din piatră naturală. 

LungimeLățimeAdâncimePreț
7m3m1,4m48.726,82 lei
8m4m1,4m56.961,54 lei
10m5m1,4m77.532,07 lei
12m6m1,4m90.516,21 lei

Preturi piscine exterioare îngropate cu structură de polistiren (kit prefabricat)

O altă variantă de piscină pentru care poți opta este o piscină cu blocuri de polistiren. Acestea sunt mai ieftine, însă nu conțin și alte echipamente precum filtru, pompă de recirculare sau panouri electrice și nici accesorii precum scări, țevi și fitinguri sau finisaje incluse în preț.

Prețul unei piscine prefabricate de 8×4 metri și adâncime de 1,5 metri este de doar 8.618 lei, la care se vor adăuga costurile echipamentelor și ale companiei de excavare și instalare.

preturi constructii piscine

Alege piscinele din blocuri de polistiren de la HydroSpa.

Dacă vrei să te bucuri de o piscină din blocuri de polistiren chiar la tine în curte, nu uita să iei în calcul atunci când îți stabilești bugetul și montarea circuitului hidraulic și a unui sistem de filtrare, acestea două fiind indispensabile oricărei piscine.

LungimeLățimeAdâncimePreț
8m4m1,2m7.217,16 lei
8m4m1,5m8.618,94 lei
10m5m 1,2m8.928,64 lei
10m5m1,5m10.785,42 lei

Piscine exterioare îngropate din beton

Piscinele îngropate din beton au marele avantaj de a putea fi personalizate până la ultimul detaliu în ceea ce privește forma și dimensiunile acestora. Prețul va diferi de la caz la caz și în funcție de firma specializată aleasă, însă de regulă, cu cât proiectul este unul mai complex, cu atât costurile vor fi mai mari.  

Prețul construcției unei piscine din beton poate porni de la suma de 12.000 de euro, pentru o piscină cu dimensiuni de 8×4 și o adâncime de 1,5 metri, cost care nu include săpăturile mecanizate și materialele de construcție.

piscine ingropate

În ceea ce privește echipamentele de filtrare și accesoriile care țin de circuitul hidraulic al apei nu există diferențe mari de preț între accesoriile pentru piscinele cu structură din beton și cele din metal sau polistiren. 

În plus, piscinele din beton sunt mult mai personalizabile și îți vor oferi mai multă libertate în alegerea accesoriilor, dar și a finisajelor

mozaic piscina

Cumpără Mozaic de sticlă Niebla Turquesa antiderapant, din categoria Mozaic Piscină

Pasul 2: Alege o firmă de construcții specializată în piscine

După ce te-ai hotărât cu privire la tipul de piscină pe care să îl construiești în curte, nu mai rămâne decât să alegi o firmă specializată care să dea startul proiectului. 

Specialiștii HydroSpa nu recomandă construcția unei piscine în regim propriu, întrucât există foarte multe detalii tehnice de care trebuie să ții cont, și care fără expertiza necesară îți pot crește costurile semnificativ mai mult decât dacă vei lucra din start cu o companie, motiv pentru care este mai eficient financiar să apelezii la constructori specializați. 

Așadar, iată care sunt etapele de construcție ale unei piscine și cât vei plăti pentru fiecare în parte: 

Excavarea

Aceasta este prima etapă a proiectului de construcție a piscinei, pentru care recomandăm excavarea terenului cu un utilaj mecanizat, pentru ca procesul să dureze cât mai puțin, și anume în jur de o zi. De asemenea, este și etapa comună în construcția piscinelor, indiferent de tipul ales. Fie că alegi o piscină cu structură metalică, cu structură de polistiren sau de beton, toate sunt tipuri de piscine îngropate și toate necesită excavarea spațiului destinat acesteia. 

În funcție de designul și dimensiunile pe care le-ai ales pentru piscină, terenul destinat construcției va fi marcat și se va da startul săpăturilor. Specialiștii lucrează cu echipamente speciale, destinate acestei etape. În urma finalizării săpăturilor, suprafața și pereții piscinei vor fi nivelați.

Costul de nivelare al terenului începe de la 300 de euro, în funcție de dimensiunile piscinei.

Costul de excavarea pornește de la 150-200 lei pe oră, la care se adaugă costul de aproximativ 250  lei/m de debarasare a pământului. Acest cost mai este influențat de factori precum locul în care piscina urmează să fie amplasată. Construcția unei piscine într-o zonă rezidențială va avea costuri mai mari, deoarece, accesul fiind restricționat, vei avea nevoie de autorizație specială de la autoritățile locale.  

În cazul construcțiilor de beton, tot în această etapă, urmează armarea radierului și a pereților piscinei, în funcție de forma și dimensiunile alese. Tot acum vor fi instalate și echipamentele necesare bunei funcționări a piscinei. Menționăm aici țevile și instalatia electrică aferentă, scurgerea și skimmerele piscinei precum și alte accesorii pe care tu le consideri necesare.

Turnarea și distribuția uniformă a betonului sau montarea structurii de oțel / a blocurilor de polistiren

După definirea formei piscinei și instalarea echipamentelor de bază, urmează turnarea uniformă a betonului în forma creată. Este important ca zona pregătită să nu prezinte denivelări la final, pentru ca piscina să aibă forma agreată. În această etapă, specialiștii se vor ocupa și de alte aspecte importante precum tratarea betonului, pentru a rezista pe termen lung.

În cazul piscinelor cu structură metalică sau de polistiren, aceasta este etapa în care acestea sunt asamblate. 

Costul de instalare și de montare al unei piscine este de aproximativ 250 de euro/m2.

Realizarea finisajelor necesare

Ultima etapă aferentă procesului de construcție a unei piscine se referă la finisarea marginilor acesteia. Acest lucru se realizează, de regulă, prin utilizarea pieselor de rebord. Specialiștii vor ști ce materiale este bine să aleagă pentru a asigura buna utilizare a piscinei pe termen lung.

Aceștia se orientează către materiale antiderapante, pentru a evita accidentările, și care să fie rezistente, întrucât construcția piscinei reprezintă o investiție pe termen lung. În funcție de preferințe, poți alege ceramica, liner, mozaic sau alte materiale pentru placarea finală a cuvei aferente piscinei.

După finalizarea acestei etape, nu îți mai rămâne decât să umpli piscina cu apă și să te bucuri de primele momente de relaxare în propria curte!

Costul montării finisajelor alese începe de la 20 euro/m2, în funcție de complexitate și de materialele alese. 

Pasul 3: Adaugă un sistem de filtrare al apei

În funcție de dimensiunile piscinei alese și de volumul acesteia, un echipament de filtrare poate porni de la 756 de lei și poate ajunge până la 3.288 de lei, însă în medie, pentru o piscină standard 8×4 cu o adâncime de 1,2 metri și un volum de 38 m3, specialiștii HydroSpa recomandă Filtrul nisip Pro-HI D500 cu vană laterală

Cumpără Filtrul nisip Pro-HI D500 cu vană laterală din categoria Filtre piscină.

Pasul 4: Adaugă un sistem de recirculare al apei

Apoi, în ceea ce privește circuitul hidraulic al piscinei, vei avea nevoie de o pompă, un skimmer, duze de refulare, duză de aspirație și sifon pardoseală. Alege pompa de recirculare K-Flo 0.5 CP și 230, în valoare de 2.111 lei și skimmerul Premium pentru piscinele placate cu liner, în valoare de 530 lei. Skimmerele se recomandă a se monta la fiecare 25 m2 de apă, așadar pentru o piscină de 8×4, vei avea nevoie de două skimmere. 

Cumpără pompa de recirculare K-Flo din categoria Pompe piscină.

Cumpără Skimmerul Premium din categoria Piese cuvă piscină.

Duzele de refulare au prețuri cuprinse între 69 de lei și 145 lei și la fel și cele de aspirare. Specialiștii HydroSpa recomandă duzele de refulare Multiflowși duza de aspirare liner 2″. Totodată, pentru siguranța în exploatare, la piscine se recomandă montajul a două sifoane de pardoseală cu distanța de minimum doi metri între ele. Alege un sifon rotund liner, cu lipire D63-50

Pasul 5: Adaugă finisaje

Odată ce ai bifat aspectele mai „tehnice”, precum cele care țin de circuitul hidraulic și de sistemul filtrare, a venit momentul să te preocupi de finisaje și de amenajarea piscinei. La fel ca în cazul piscinelor cu structură metalică, și în cazul piscinelor cu structură de polistiren specialiștii HydroSpa recomandă finisarea acestora cu liner PVC, al cărui preț ajunge la 151 lei/m2

Spre deosebire de piscinele cu structură de metal sau de polistiren la care nu se recomandă placarea cu gresie sau mozaic, la piscinele din beton vei avea și această opțiune în materie de design. 

Mozaicul este printre cele mai recomandate materiale pentru placarea cuvei, datorită caracteristicilor sale speciale: printre acestea se numără impermeabilitatea, rezistența bună la șocurile termice, rezistența la acțiunea produselor chimice, dar și la îngheț. 

Cumpără noile modele de Liner PVC Flagpool de 1.8 mm, din categoria Liner PVC și accesorii.

După finisarea interiorului piscinei, urmează placarea bordurilor care trasează conturul piscinei și a spațiului înconjurător. Specialiștii HydroSpa recomandă bordurile curbate Rustique Bullée, a căror dimensiune este de 50×32 de centimetri, iar prețul este de 95 lei/bucată. 

În ceea ce privește dalele și pavajele, îți recomandăm dalele de piatră din carierele din Sud-Vestul Franței. Acestea sunt pătrate, cu dimensiuni de 50×50 de centimetri și o grosime de 2,5 centimetri, iar prețul este de 80 lei/bucată. 

Cumpără noile modele de dale de piatră și borduri curbate, din categoria Placare – finisare.

Pasul 6: Adaugă un sistem de tratare a apei

Acum piscina ta este aproape gata pentru a fi folosită, însă nu uita că pentru o apă curată și sănătoasă, aceasta necesită tratare. Poți alege între mai multe tipuri de tratamente, în funcție de buget sau preferințe, și de asemenea, poți alege chiar montarea unui sistem automat de tratare, echipat cu un dozator pentru substanțe. 

În ceea ce privește substanțele folosite în tratarea apei, poți alege între clor, brom sau oxigen activ, iar la capitolul sisteme, poți alege tratarea apei prin electroliza cu sarehidrolizăionizare sau sterilizare UV. Unele dintre acestea nu necesită adăugarea unor substanțe de tratare complementare, altele da. Pentru a afla mai multe despre tratarea corectă a apei și despre cele trei principii recomandate de specialiștii HydroSpa – testare, dozare și urmărire – citește ghidul nostru complet.

Prețul unui sistem automat de tratare a apei pornește în general din jurul sumei de 8.000 de lei. 

Cumpără sisteme automate de tratare a apei din categoria Tratarea apei

Pasul 7: Adaugă accesorii pentru mai multă distracție

Dacă sistemele de filtrare și recirculare a apei sunt obligatorii pentru o piscină funcțională, accesoriile sunt bineînțeles opționale, însă acestea vor transforma cu adevărat experiența și te vor ajuta să te bucuri de mai multă distracție la piscină.

Sistem de înot contracurent

Poți alege, de exemplu, un sistem de înot contracurent, foarte popular în rândul proprietarilor de piscine de mici dimensiuni, deoarece datorită jetului puternic de aer, acesta simulează experiența și antrenamentul unei sesiuni de înot. 

Specialiștii HydroSpa recomandă sistemul de înot contracurent Hidrojet Calipso 3 CP 230V, în valoare de 8.771 de lei, pe care îl poți achiziționa din categoria de sisteme contracurent pentru piscină

costuri constructie piscine

Sistem de hidromasaj

Pentru a te relaxa în piscină după o sesiune de înot, poți alege montarea unui sistem de hidromasaj chiar în perete sau pe paturi special amenajate. Vei avea nevoie de un circuit de aer separat, dar și de accesorii precum treceri prin perete sau duze rotative pentru hidromasaj.

Cumpără elementul de Trecere perete hidromasaj Jet Air, 32 mm, Duza rotativa hidromasaj Jet-Air III, Pulse-Flo sau Duza rotativa hidromasaj Jet-Air III, Vari-Flo din categoria Hidromasaj.

Intensitatea jetului de aer poate fi reglată manual cu ajutorul duzelor rotative, însă dacă vrei să te bucuri de toate beneficiile procesului de hidromasaj, specialiștii HydroSpa recomandă montarea sistemului într-un spațiu separat de piscina obișnuită

Cumpără cada de hidromasaj Spa Amethyst OKA 1 din categoria Căzi hidromasaj.

Temperatura ideală a apei recomandată pentru hidromasaj este cuprinsă între 37 și 40 de grade Celsius, în timp ce într-o piscină obișnuită temperatura apei este de obicei de maximum 28 de grade Celsius. 

Sistemul de hidromasaj care se poate încorpora în piscină pornește de la 257 de lei. 

Tunuri sau cascade de apă

Dacă vrei să adaugi piscinei un design mai cool, poți opta pentru amplasarea unor cascade sau a unor tunuri de apă pe marginea acesteia. Acestea vor fi foarte admirate și îndrăgite, mai ales de către copii sau de către prieteni, dacă intenționezi să organizezi petreceri la piscină. 

Printre cele mai populare modele de tunuri de apă pentru piscină se numără Tunul de apă Capri, în valoare de 5.839 lei, cu duză cu ieșire plată, fabricat exclusiv din inox și cu un debit de 22 de m3pe oră. 

constructii piscine

Pe site-ul HydroSpa găsești mai multe tipuri de cascade și tunuri de apă. Contactează-ne pentru a afla care sunt cele mai potrivite pentru piscina ta. 

Dușuri solare

Un alt accesoriu foarte popular pentru curte sau piscină este și dușul solar. Acestea sunt rezistente la razele ultraviolete, sare și calcar, fiind și ușor de mutat și instalat. Specialiștii HydroSpa recomandă dușul H100, care are un design inovator și original. Contactează-ne pentru a afla care este tipul de duș potrivit pentru piscina și grădina ta. Iar dacă ai nevoie de mai multe idei de design, citește ghidul nostru despre amenajarea piscinei perfecte.

Cumpără dușul Funny Yang T205 din categoria Dușuri

Alege tipul de piscină în bugetul potrivit pentru tine

Sperăm că ți-am răspuns la toate întrebările cu privire la etapele de construcție ale unei piscine, prețurile echipamentelor și a finisajelor necesare și că te-am lămurit cu privire la diferențele dintre tipurile de piscine îngropate, atât în ceea ce privește costurile de construcție ale acestora, cât și la capitolul avantaje și dezavantaje. 

Trebuie să ții cont de mai mulți factori atunci când iei decizia de a îți construi o piscină, printre aceștia numărându-se forma și capacitatea acesteia, bugetul pe care îl ai la dispoziție, dar și spațiul din curte. 

Pentru a îți face o idee mai clară despre raportul calitate preț al fiecărui tip de piscină, consultă tabelul de mai jos: 

AvantajeDezavantaje
Piscine cu structură metalicăPreț de construcție relativ mic

Rezistență de până la 25 de aniInstalare rapidă
Personalizare limitată
Piscine cu structură de polistirenPreț de construcție foarte mic

Instalare rapidă
Durabilitate redusă în timp

Personalizare limitată
Piscine cu structură de betonDurabilitate foarte mare 

Pot fi foarte ușor de personalizat
Preț de construcție foarte ridicat

Timp de construcție crescut

Poți cumpăra produsele menționate în acest ghid din categoriile piscineechipamente piscineplacare – finisareși tratarea apei. 

Dacă vrei să afli mai multe detalii de la specialiști, HydroSpa îți oferă consultanță gratuită ca să alegi cel mai bun tip de piscină și echipamentele și accesoriile necesare – tot ce trebuie să faci este sa ne suni la 0726 229 186 sau să ne scrii un mail pe adresa sales@hydrospa.ro. 

Te așteptăm cu sfaturi și recomandări cu privire la ce ți se potrivește mai bine pentru piscina ta!

Add a Comment