Avantajele tratarii apei din piscina prin clorinare cu sare

Apa din piscina trebuie sa fie in permanenta limpede si curata pentru a nu influenta negativ sanatatea persoanelor care o folosesc in mod frecvent. Instalarea unui sistem de electroliza cu apa sarata reprezinta una dintre cele mai bune metode de tratare a apei dintr-un bazin, indiferent daca este amplasat in interior sau exterior. Clorinarea cu sare este o alternativa ecologica la tratamentele cu clor deoarece reprezinta o reactie chimica in totalitatea naturala. Iata cum iti permite acest proces sa mentii apa limpede si sanatoasa pe durata intregului sezon de scaldat si care sunt principalele avantaje ale utilizarii sale pentru igienizarea apei din bazin.

Ce este clorinarea cu sare?

Tratarea apei din piscina cu sare se numeste clorinare sau electroliza cu sare. Intregul proces se realizeaza cu ajutorul unui electrolizor care transforma sarea in clor natural. In compozitia ei, sarea include molecule diferite de sodiu si clor. Sistemul folosit pentru clorinare se pozitioneaza pe circuitul hidraulic al apei, iar prin el trece un curent continuu de joasa tensiune. La 24 de ore dupa ce sarea a fost adaugata in piscina, este pus in functiune echipamentul de electroliza ce separa moleculele si produce hipoclorit de sodiu, adica clor natural ce dezinfecteaza apa din bazin. Reziduurile aparute in urma electrolizei se recristalizeaza in sare sub actiunea razelor ultraviolet, iar in acest mod are loc un ciclu constant care ofera o igienizare continua a apei.

Cantitatea de sare folosita pentru procesul de clorinare este de 1-4 kilograme pentru fiecare metru cub de apa. Insa, trebuie mentionat faptul ca dozajul initial va fi suficient pentru un intreg sezon de utilizare a piscinei. Pentru electroliza cu apa sarata poti folosi sare de mare pe care o gasesti pe hydrospa.ro, conforma cu standardul EN16401/A. Sarea se pune direct in apa piscinei, iar in momentul in care filtrare este activa incepe si ciclul de transformare a acesteia in clor.

Avantajele tratarii apei din piscina prin clorinare cu sare

Electroliza cu apa sarata reprezinta unul dintre cele mai eficiente sisteme ecologice pentru tratarea apei din piscina. Apa sarata din bazin este transportata in celula de electroliza a sistemului si transformata in apa clorinata. Procesul este atat de usor si are numeroase beneficii, printre care mentionam:

 • Apa din piscina este tratata in mod natural, fara adaugarea vreunui produs chimic, iar acest lucru o face deosebit de sanatoasa.
 • Odata adaugata sarea, apa se va trata in permanenta, singura, fara sa mai depui efort pentru igienizarea piscinei.
 • Clorul activ care se elimina sub actiunea razelor ultraviolete este reinnoit in mod continuu de celula de electroliza, fara a fi necesara interventia din exterior.
 • Clorinarea cu sare este o metoda economica si sustenabila, necesita o investitie medie la inceput, dupa care se repeta un timp nedefinit fara adaosuri semnificative.
 • Are un efect sigur si puternic pentru ca clorul natural obtinut prin acest proces este un dezinfectant foarte bun, mai ales ca e generat in permanenta in apa.
 • Deoarece este usor de aplicat direct la sistemul de filtrare, electroliza cu apa sarata se adapteaza tuturor tipurilor de piscine.
 • Clorinarea cu sare ofera un confort sporit utilizatorilor pentru ca apa este tratata in mod automat.
 • Prin aceasta procedura sa obtine o calitate foarte buna a apei, fara miros de clor sau actiune agresiva si iritanta pentru piele si mucoase.
 • Dupa o absenta indelungata, echilibrul apei poate fi reglat fara probleme.
 • Cele mai bune sisteme de electroliza cu apa sarata pe care le gasiti si pe site-ul nostru sunt usor de instalat si de folosit, acestea functionand pe baza tehnologiilor de ultima generatie, cum ar fi TransparantCell Sugar Valley sau TurboCell Hayward.
 • Apa dintr-o piscina tratata prin clorinare cu sare este la fel de naturala ca apa marii, insa mai putin sarata.
 • Deoarece in urma acestui proces trebuie supravegheat pH-ul apei, poti folosi regulat testere analiza apa ca sa tii sub control nivelul aciditatii si al alcalinitatii si sa conectezi si un produs destinat corectiei pH-ului.
 • Cele mai noi sisteme de electroliza cu apa sarata sunt prevazute cu detectoare de salinitate si detectoare ale nivelului de clor.
 • Pentru ca nu se folosesc alte substante chimice, nu este necesara depozitarea sau manipularea unor produse pe care multi dintre utilizatori le considera periculoase pentru siguranta lor.

Clorinarea cu sare este ideala pentru a beneficia de o apa curata, sanatoasa si limpede in piscina. Prin intermediul acestui proces, apa este igienizata in mod automat, sigur si ecologic, indiferent de tipul de piscina pe care il detii.