Amenajarea piscinei perfecte: Idei de finisaje, placare și accesorii de design pentru un proiect modern

Dacă te-ai hotărât să îți construiești o piscină și ai bifat deja locul în care va fi amplasată, dimensiunile și capacitatea, dar și aspecte mai tehnice precum sistemele de filtrare și tratare a apei, atunci a venit momentul să te preocupi și de deciziile care țin de designul acesteia și care îți vor transforma curtea și grădina într-un mod impresionant! 

Noi, la HydroSpa, am ajutat o mulțime de clienți să aleagă materialele, accesoriile și decorațiunile potrivite pentru ca piscinele și grădinile lor să arate exact așa cum și-au imaginat. Așa că ți-am pregătit un ghid cu cele mai populare materiale de placare și finisare a piscinelor, avantajele și dezavantajele acestora, precum și accesorii pentru amenajarea curții și a piscinei.

Astfel, vei putea alege finisajele, sistemele de iluminat, scările, dușurile și accesoriile care să se plieze perfect nevoilor tale, indiferent de buget și de tipul de piscină pe care îl deții. Iar dacă ești interesat de costurile exacte de construcție ale unei piscine, citește articolul nostru în care detaliem acest proces și toate costurile aferente.

Materialele pentru placarea cuvei 

Indiferent ce tip de piscină deții sau intenționezi să îți construiești, materialele folosite în placarea acesteia sunt foarte importante. Fie că ai făcut deja primii pași pentru a începe construcția propriei piscine sau te gândești să îți renovezi piscina deja existentă, specialiștii HydroSpa îți oferă consultanță gratuită pentru ca tu să iei cele mai inspirate decizii. 

Așadar, iată cele mai populare materiale folosite în placarea piscinelor, precum și avantajele și dezavantajele acestora. 

1. Mozaicul 

Mozaicul de sticlă se numără printre cele mai recomandate materiale de placare a piscinei, datorită caracteristicilor sale speciale: printre acestea se numără impermeabilitatea, rezistența bună la șocurile termice, rezistența la acțiunea produselor chimice, dar și la îngheț. De asemenea, culoarea mozaicului este și foarte rezistentă în timp, motiv pentru care nu trebuie să îți faci griji în legătură cu decolorarea acestuia.

Cumpără Mozaic de sticlă Niebla Turquesa antiderapant și mozaic decorativ, din categoria Mozaic Piscină.

De asemenea, cu ajutorul mozaicului poți realiza designuri moderne, personalizate sau poți opta pentru cele de pe site-u nostru, precum cel cu peștișori sau alte frize. Acestea vor îmbunătăți aspectul curții și al grădinii, prin imaginile realizate.   

Un alt avantaj al placării piscinei cu mozaic este cel al luminozității. Acesta reflectă lumina, chiar dacă alegi plăci de culoare mai întunecată, iar aspectul va fi unul cu adevărat deosebit, deoarece piscina ta va străluci într-un mod unic. 

Pe de altă parte, primul dezavantaj al plăcilor de mozaic este prețul. Acesta diferă, într-adevăr, în funcție de tip, mărime și producător, însă dintre toate materialele acesta se numără printre cele mai scumpe. 

În plus, acesta poate fi dificil de montat, așa că trebuie să apelezi la un specialist experimentat în montarea plăcilor de mozaic. 

Avantajele plăcuțelor de mozaic

 • Durabilitatea 
 • Rezistență la șocuri termice, materiale chimice, îngheț
 • Aspectul plăcut

Dezavantajele plăcuțelor de mozaic

 • Prețul poate fi ridicat
 • Montajul poate fi dificil dacă nu este realizat de către un specialist

Specialiștii HydroSpa recomandă Mozaicul de sticlă SpaZone în diverse culori pe care îl poți găsi în categoria Mozaic Piscină. Contactează-ne pentru a afla care este tipul de mozaic potrivit pentru piscina ta. 

2. Linerul PVC

Linerul PVC este o membrană sintetică, etanșă, de diverse culori sau modele, care contribuie la crearea esteticii piscinei. Acest liner este o variantă foarte populară de finisare a piscinei, în principal datorită prețului avantajos, dar și pentru că este un foarte bun hidroizolant

Dacă alegi această variantă, trebuie să ții cont și de faptul că piesele ABS de la baza și din pereții piscinei trebuie să permită fixarea etanșă a linerului prin niște garnituri speciale. 

Linerul PVC armat (sau prefabricat) este rezistent la intemperii și raze ultraviolete, precum și la produsele standard de tratare a apei. De asemenea, acesta se croiește la fața locului printr-un procedeu numit termo-sudură și este rezistent la perforare, dar și la atacul microorganismelor precum bacterii, ciuperci sau spori, dar și creme și loțiuni solare, ceea ce permite reducerea intervențiilor de curățare, prelungind durata de viață a piscinei. 

Cumpără noile modele de Liner PVC Flagpool de 1.8 mm, din categoria Liner PVC și accesorii.

De asemenea, linerul PVC este foarte ușor de customizat, mai ales în cazul piscinelor cu forme neregulate, acesta putând fi montat bucată cu bucată și termosudat pentru a asigura etanșarea acestuia, cu ajutorul unui echipament special. În plus, deși în cazul unelor modele, linerul trebuie schimbat o dată la 7-10 ani, este foarte ușor de înlocuit spre deosebire de finisajele care necesită placare, precum mozaicul sau gresia. 

Totodată, linerul PVC se pliază pe toate tipurile de structuri folosite pentru construcția piscinelor. 

Avantajele linerului PVC 

 • Costuri de instalare mai mici față de mozaic sau gresie
 • Ușor de personalizat și de adaptat la forma piscinei
 • Simplu și ușor de înlocuit

Dezavantajele linerului PVC

 • Se deteriorează mai repede și mai ușor
 • Se poate decolora și păta, mai ales la linia de plutire
 • Unele modele necesită înlocuire o dată la 7-10 ani

Specialiștii HydroSpa recomandă linerul PVC Azzuro pe care îl găsești în categoria de linere PVC. Contactează-ne pentru a afla care este tipul de liner PVC potrivit pentru piscina ta. 

3. Plăcile de gresie 

Plăcile de gresie sunt de obicei folosite pentru placarea suprafețelor din jurul piscinei, însă există modele de gresie porțelan potrivite și pentru a fi folosite în placarea cuvei. Acestea sunt cel mai des folosite în cazul piscinelor publice sau a bazinelor de înot, datorită faptului că sunt ieftine și destul de rezistente în timp. 

În cazul piscinelor private, specialiștii HydroSpa recomandă placarea piscinei cu mozaic sau liner PVC, însă în cazul în care optați pentru gresie, asigurați-vă că aceasta este specială pentru piscină. 

Cumpără plăci de gresie porțelan, din categoria Gresie piscină.

Avantaje

 • Cost de achiziție și instalare mic 

Dezavantaje

 • Cel mai mare dezavantaj al plăcilor de gresie îl constituie designul

Specialiștii HydroSpa recomandă gresia porțelan pe care o poți găsi în categoria de Gresie pentru piscină. Contactează-ne pentru a afla care este tipul de gresie potrivit pentru piscina ta. 

Materialele pentru placarea suprafeței înconjurătoare

Acum că am stabilit care sunt avantajele și dezavantajele celor mai populare materiale folosite în placarea cuvelor piscinelor, în continuare îți vom prezenta tipuri de materiale folosite pentru placarea suprafețelor înconjurătoare, precum bordurile care trasează chenarul piscinei sau dalele folosite pentru pavaje.   

Acestea au un rol practic, dar și estetic în același timp: dacă îți dorești o piscină exterioară modernă, care să se încadreze perfect în peisagistica grădinii, sfatul nostru este să optezi pentru materiale de cea mai bună calitate în amenajarea acesteia.  

1. Bordurile piscinei

Bordurile piscinei pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, cum ar fi ciment, dale, cărămizi, piatră naturală sau chiar lemn. De asemenea, acestea pot fi curbate sau plate, însă indiferent pentru ce tip de bordură ai opta, trebuie să ții cont de două aspecte foarte importante: să fie impermeabilizate, pentru a le crește cât mai mult durata de viață, și aderente, pentru a preveni pe cât posibil accidentările. 

Bordurile din piatră compozită provenite din carierele din Sud-Vestul Franței oferă piscinelor un aspect elegant, adaptat oricărui stil, fiind și foarte ușor de întreținut și foarte durabile în timp. Acestea sunt rezistente la îngheț și sunt potrivite atât pentru exterior, cât și pentru interior. 

Cumpără bordurile Rustique Bullée (plate sau curbate) din categoria Borduri piscină

Specialiștii HydroSpa recomandă bordurile curbate Rustique Bullée pe care le poți găsi în categoria Borduri piscină. Contactează-ne pentru a afla care este tipul de bordură potrivit pentru piscina ta. 

Amenajarea piscinei perfecte va fi foarte mult influențată de designul ales pentru borduri, mai ales în cazul piscinelor cu sistem de recirculare a apei de tip overflow (precum cel din imagine), în care fiecare detaliu și accesoriu poate face diferența. 

2. Dale și pavaje

În ceea ce privește pavarea și amenajarea spațiului din jurul piscinei, alegerea făcută trebuie să fie în ton cu designul curții și al grădinii, dar și cu finisajele alese. Poți opta pentru lemn, gresie antiderapantă sau dale de piatră, însă cele din urmă sunt cea mai bună alegere dacă îți dorești să îți amenajezi o piscină ca cele din imaginile de pe Pinterest!

Dalele de piatră sunt alegerea potrivită, atât datorită aspectului modern, cât și datorită funcționalității: culoarea beige respinge căldura făcând ca acestea să se încingă mai greu decât în cazul unor culori mai închise, iar proprietățile antiderapante previn accidentările prin alunecare în cazul în care suprafețele se udă. 

Indiferent dacă alegi modelele din piatră compozită sau linia de dale în stil „Morbihan”, care sunt o reproducere a pietrelor de secol XIII, dalele de piatră sunt ușor de întreținut și se adaptează perfect și la arhitectura modernă. 

Cumpără dalele Morbihan din categoria Dale și pavaje.

Dalele din piatră compozită se potrivesc perfect cu bordurile plate sau curbate din aceleași cariere, fiind perfecte pentru un design modern și uniform al curții și piscinei tale. 

Specialiștii HydroSpa recomandă dalele de piatră provenite din carierele din Sud-Vestul Franței pe care le poți achiziționa din categoria dale și pavaje. Contactează-ne pentru a afla care este tipul de pavaj potrivit pentru piscina ta. 

Accesorii și decorațiuni pentru un design modern al piscinei

După ce ai stabilit împreună cu specialistul tău care sunt materialele pe care le vei folosi pentru placarea cuvei și a suprafețelor înconjurătoare, a venit momentul pentru ultimele detalii: alegerea decorațiunilor potrivite care să completeze perfect designul curții și al piscinei tale.

Amenajarea piscinei perfecte nu se termină odată cu montarea și instalarea acesteia, iar accesoriile alese vor influența foarte mult felul în care arată curtea și grădina ta. Folosește-te de funcționalitatea accesoriilor obligatorii, precum scări sau mâini curente, pentru a plusa la capitolul design. Alege accesorii de cea mai bună calitate, iar pentru un proiect de amenajare modern, adaugă și accesorii opționale, însă care vor impresiona și îți vor transforma piscina într-un loc de relaxare perfect. 

Așadar, de la sisteme de iluminat la dușuri solare sau cascade și tunuri de apă, în continuare îți vom prezenta ultimele trenduri în materie de accesorii și decorațiuni pentru piscină.  

1. Scările de acces în piscină

Dacă nu ai optat pentru designul unei piscine cu trepte, atunci nu uita accesoriul cel mai important: scările de acces. Acestea îți vor facilita accesul în și din piscină, iar designul lor orientat către siguranță reduce posibilitatea alunecărilor sau a tăieturilor. 

Alege un model din oțel inoxidabil, care să se potrivească tuturor piscinelor, chiar și în cazul în care ai optat pentru tratarea apei prin clorinarea cu sare. 

Specialiștii HydroSpa recomandă scara overflow cu mânere și 4 trepte, care este potrivită pentru piscine cu canal perimetral și structură de beton sau liner, panouri de oțel sau fibră de sticlă. 

Pe HydroSpa găsești mai multe tipuri de scări pentru piscină. Contactează-ne pentru a afla care este tipul potrivit pentru piscina ta. 

Iar chiar dacă ai optat pentru o piscină cu trepte, pentru mai mult confort și mai multă siguranță, instalează o mână curentă, pentru a facilita accesul în piscină, ca în imaginea de mai jos. 

Cumpără mâna curentă din categoria Periferice piscină.

2. Dușurile solare

Dușurile solare pot fi amplasate fie în grădină, fie pe marginea piscinei, fiind potrivite atât pentru piscinele private, cât și pentru cele publice. Acestea pot fi folosite atât pentru dușurile obligatorii dinaintea folosirii piscinei, cât și în scopuri distractive, dacă se montează pe marginea piscinei, în vederea imitării unor mici cascade. 

Cumpără dușul Funny Yang T205 din categoria Dușuri

De asemenea, dușurile solare sunt rezistente la razele ultraviolete, sare și calcar, fiind și ușor de mutat și instalat. 

Specialiștii HydroSpa recomandă dușul H100, care are un design inovator și original. Contactează-ne pentru a afla care este tipul de duș potrivit pentru piscina și grădina ta. 

Dacă îți dorești un strop de mai multă culoare în amenajare, poți opta pentru dușurile din seria Happy.

Pe site-ul HydroSpa poți găsi mai multe tipuri de dușuri în categoria Periferice piscină.

3. Sistemele de iluminat

Fie că vrei să folosești piscina și după lăsarea întunericului în serile călduroase de vară sau pur și simplu ești conștient că un sistem de iluminat pentru piscină va avea un efect impresionant asupra designului curții și al grădinii, un astfel de sistem nu ar trebui să lipsească din proiectul niciunei piscine. 

Fie că alegi un sistem de iluminat cu LED sau unul cu halogen, trebuie să ții cont de tipul de piscină pe care intenționezi să îl construiești și de sistemul de tratare al apei. De exemplu, unele becuri nu sunt potrivite decât pentru a fi încastrate în piscine din beton, iar unele sisteme de iluminat sunt destinate exclusiv piscinelor cu apă dulce, nefiind potrivite dacă alegi să tratezi apa prin clorinarea cu sare. 

Pe site-ul HydroSpa găsești mai multe tipuri de sisteme de iluminat pentru piscină. Contactează-ne pentru a afla care este sistemul potrivit pentru piscina ta. 

4. Cascade și tunuri de apă

Dacă îți dorești ca rezultatul final al amenajării curții și piscinei să fie un design cool și modern, alege atunci să incluzi și o cascadă sau un tun de apă. 

Acestea vor fi apreciate în special de către copii, dar și de adulți, mai ales dacă intenționezi să organizezi câteva petreceri. 

Printre cele mai populare modele de tunuri de apă pentru piscină se numără Tunul de apă Capri, cu duză cu ieșire plată, fabricat exclusiv din inox și cu un debit de 22 de m3pe oră. 

Pe site-ul HydroSpa găsești mai multe tipuri de cascade și tunuri de apă. Contactează-ne pentru a afla care sunt cele mai potrivite pentru piscina ta. 

5. Sisteme de înot contracurent

De asemenea, pentru mai multă distracție, poți opta pentru un sistem de înot contracurent, sistem care se poate monta chiar în cuva piscinei. Aceste sisteme creează jeturi de aer de diferite intensități, cu ajutorul cărora poți înota și în piscine de dimensiuni mici. 

Datorită contracurentului puternic, nu te vei deplasa, însă antrenamentul va fi la fel de solicitant! Specialiștii HydroSpa recomandă sistemul de înot contracurent Hidrojet Calipso 3 CP 230V pe care îl poți achiziționa din categoria de sisteme contracurent pentru piscină.

Cumpără sistemul de înot contracurent Hidrojet Calipso 3 CP din categoria Piese cuvă piscină.

6. Sistem de hidromasaj 

Dacă vrei să te relaxezi în piscină după o sesiune de înot, poți opta pentru instalarea unui sistem de hidromasaj chiar în peretele piscinei sau pe paturi construite special. 

Hidromasajul este un procedeu cunoscut pentru efectele benefice asupra corpului, însă pentru instalarea acestuia va trebui să iei în calcul aspectul încă din procesul de construcție al piscinei, deoarece vei avea nevoie de montarea unui circuit de aer separat. 

Vei avea nevoie de cel puțin o trecere prin perete, dar și de duze rotative pentru hidromasaj.

Dacă vrei să te bucuri de toate beneficiile hidromasajului, specialiștii HydroSpa recomandă montarea sistemului într-o cadă separată, cu apă cu temperaturi mai ridicate (între 32 și 40 de grade Celsius), care să relaxeze pielea și mușchii. 

Cumpără cada de hidromasaj Spa Amethyst OKA 1 din categoria Căzi hidromasaj.

Alege finisajele și accesoriile potrivite pentru piscina ta

Sperăm că ți-am răspuns la toate întrebările legate de materialele de placare atât pentru interiorul, cât și pentru suprafețele exterioare din jurul piscinelor, decorațiuni și accesorii, și că te-am lămurit cu privire la avantajele și dezavantajele acestora. 

Amenajarea unei piscine cu un design modern poate fi mai ușoară mai niciodată, mai ales dacă optezi pentru materiale de înaltă calitate, atât în ceea ce privește accesoriile, cât și materialele de placare și finisare a cuvei și a suprafețelor înconjurătoare.

Trebuie să iei în calcul mai mulți factori atunci când alegi materialele pentru piscină, inclusiv forma și capacitatea acesteia, locul în care este amplasată, dar și bugetul tău. Pentru a îți face o idee mai clară despre fiecare material, consultă tabelul de mai jos:

MozaicLiner PVCGresie
AvantajeDurabilitatea 

Rezistența la șocuri termice, materiale chimice, înghețAspectul plăcut
Costuri de instalare mai mici față de mozaic sau gresie

Ușor de personalizat și de adaptat la forma piscinei

Simplu și ușor de înlocuit
Cost de achiziție și instalare mic 
DezavantajePrețul poate fi ridicat

Montajul poate fi dificil dacă nu este realizat de către un specialist
Se deteriorează mai repede și mai ușor

Se poate decolora și păta, mai ales la linia de plutire

Unele modele necesită înlocuire o dată la 7-10 ani
Designul este cel mai mare dezavantaj

Poți cumpăra produsele menționate în acest ghid din categoria placare-finisare, dar și din categoriile mozaic piscină, liner PVC și accesorii, gresie piscină, dale și pavaje, dușuri, cascade și tunuri de apă, sisteme contracurent pentru piscină și sisteme de iluminat

Dacă vrei să afli mai multe detalii de la specialiști, HydroSpa îți oferă consultanță gratuită ca să alegi cea mai bună soluție pentru piscina ta – tot ce trebuie să faci este să ne suni la 0726 229 186 sau să ne scrii un mail pe adresa sales@hydrospa.ro

Te așteptăm cu sfaturi și recomandări cu privire la ce ți se potrivește mai bine pentru piscina ta!

Add a Comment