Anod sacrificiu pentru protectie scari piscina AISI-316 de la Flexinox referinta 87170020
 • Anod sacrificiu pentru protectie scari piscina AISI-316 de la Flexinox referinta 87170020
 • Anod sacrificiu pentru protectie scari piscina AISI-316 de la Flexinox referinta 87170020

Anod sacrificiu pentru protectie scari piscina AISI-316

87170020
LA COMANDA

58,62 lei
cu TVA

Cere informatii 0726 229 186

Anod de sacrificiu pentru protectia scarilor de piscina fabricate din inox AISI-316

Gama de scări FLEXINOX POOL și jocuri de apă cu finisaj de suprafață ELECTROPOLISHED, oferă o soluție ideală în domeniul  utilizării clorinatoarelor de sare, datorită rezistenței sale superioare la coroziune. Toate scările și jocurile de apă din această gamă sunt produse cu  oțel inoxidabil de calitate marină, A-316L.

Utilizarea gamei FLEXINOX POOL scări și jocuri de apă cu finisajul suprafeței ELECTROPOLISHED, instalat corect cu conectare la anozii de sacrificiu din zinc, toate procesele de coroziune din piscină (electroliză, coroziune cu picături, etc.) vor fi evitate în mod fiabil.

Anodul de sacrificiu pentru scara piscinei este conceput pentru a proteja scara piscinei, cu clorinare salină ca clorinare tradițională. Acestea sunt instalate ușor și discret  și oprim procesele de coroziune ale întregii părți scufundate a scării.

Protecția anticorozivă în bazinele de înot

Coroziunea în piscine este mai frecventă, deoarece sunt instalate dispozitive de clorinare a sării, deoarece prezența sării în apă, o face mai conductivă și facilitează coroziunea. Este foarte obișnuită aparitia ruginii în scările piscinei (în ciuda faptului că sunt din inox A-316L), în special la suduri,  șuruburi  și intersticii de contact cu treptele.

Această deteriorare a elementelor metalice, existente în piscină, in cazul petelor mici de rugina de pe pereții și podeaua piscinei. Deoarece apa este tratată cu sare sau clorură de sodiu (NaCl), petele de rugină apar imediat.

În majoritatea cazurilor, aceste pete nu sunt cauzate de un defect de calitate al produsului. Este un proces de deteriorare numit coroziune galvanica, care apare întotdeauna atunci când 2 metale diferite sunt în contact, apoi prin potențialul diferit,  ele generează un curent electric, în apă sărată (clorinare salină) acest lucru acționează ca un electrolitic care facilitează conducerea electronilor. Comportamentul său face ca metalul mai puțin nobil să devină anod și să piardă electroni, în timp ce metalul mai nobil devine un catod, dobândind o sarcină negativă prin atragerea electronilor liberi.  În consecință, metalul mai puțin nobil devine oxid și, pe măsură ce reacția continuă, catodul devine acoperit cu un film eliberat de particulele metalului anodic.

Din acest motiv, instalarea unui anod de sacrificiu din zinc este recomandat pentru a proteja scara. Toată oxidarea va trece prin conductorul electric la anodul de sacrificiu, împiedicând deteriorarea elementelor metalice ale piscinei și  detașarea particulelor de oxid care generează pete, care sunt dificil de tratat și curățat.

Oxidarea sau coroziunea scării piscinei în partea sa scufundată,  poate fi evitată în mod fiabil și economic prin instalarea anodului de sacrificiu, care este instalate foarte ușor și este integrate discret, evitând coroziunea și trecând complet neobservat.

Pentru a proteja elementele metalice și pentru a preveni coroziunea în piscine, trebuie să se întâlnească mai mulți factori simultan la instalarea anodului:
•    Elementele metalice care trebuie protejate trebuie să fie scufundate. Protecția catodică nu funcționează pentru elementele aeriene. Astfel, prin intermediul protecției catodice nu putem decât să prevenim coroziunea scării piscinei în partea sa scufundată.
•    Elementele metalice care trebuie protejate, trebuie sa aiba contact electar direct cu anodul, apoi  pentru a  proteja diferite elemente trebuie sa conectam un anod la fiecare element sau sa interconectam toate elementele metalice intre ele si cu anodul.
•    Nu este recomandabil să protejăm toate elementele piscinei de un anod instalat în țevile / tuburile camerei tehnice, în skimmer sau într-un anumit punct al piscinei, deoarece nu am obține o distribuție bună a curentului. Prin urmare, cel mai bine este să montați un anod de sacrificiu pe fiecare element metalic care urmează să fie protejat.

  Livrare gratuita* pentru comenzi cu valori mai mari de 500 RON (*in limita a 30kg)
  Retur produse in 14 zile
  Consultanta gratuita